Külföld

2016.05.26. 08:29

A pihenőidő csökkentése miatt sztrájkolnak a belga vasutasok

A pihenőidő csökkentéséről szóló munkáltatói tervek miatt országos sztrájkba léptek a belga vasúttársaság dolgozói - írta a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap csütörtökön.

A vasúti dolgozókat foglalkoztató HR-Rail bejelentését követően a dolgozók mindkét szakszervezete rendkívüli ülésén szerda éjjel úgy döntött, hogy csütörtök reggeltől tiltakozó akciót hirdet a pihenőnapokat érintő bejelentés ellen.

A sztrájk az ország déli, vallóniai részét szinte teljesen megbénította, amíg az északi, flandriai régióban helyenként biztosított a vonatközlekedés.

A vasúttársaság arról tájékoztatott, hogy Brüsszel és Leuven, valamint az ország keleten fekvő városai felé közlekedő vonatok 60 százaléka, a Gent és a nyugati országrész települései között közlekedő szerelvények 50 százaléka, az északi tartományok felé közlekedő vonatok 70 százaléka jár.

A munkabeszüntetés több nemzetközi vonalat is érint. Többek között fennakadásokra lehet számítani Brüsszelből Amszterdamba, Kölnbe és a Párizsba közlekedő vonalakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!