Külföld

2015.11.30. 15:19

Az Iszlám Állam közel 120 harcosa tért már vissza Koszovóba

Több mint 120 olyan harcos van jelenleg Koszovóban, aki korábban az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet soraiban harcolt - jelentette ki hétfőn Baki Kelani, a koszovói rendőrség a Zeri című pristinai napilap beszámolója szerint.

Olyan férfiakról van szó, akik 2011 óta szíriai és iraki harcokban vettek részt az IÁ soraiban. A hatóságok a visszatértek minden lépését követik - fejtette ki a szóvivő.

A párizsi merényletek óta Koszovóban is fokozták a biztonsági intézkedéseken, hogy megelőzzenek egy lehetséges támadást annak ellenére - fogalmazott Baki Kelani -, hogy a rendőrségnek nincs tudomása arról, hogy az IÁ merényletre készülne Koszovó területén.

A pristinai belügyminisztérium korábbi közlése szerint az ország területéről bizonyítottan több százan csatlakoztak különböző félkatonai szervezetekhez Szíriában és Irakban. Koszovó március óta bünteti a külföldi harcokban való részvételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!