Külföld

2016.07.24. 16:38

Bozótvágó késes utcai támadás történt Németországban, halálos áldozat is van

Egy embert megölt és kettőt megsebesített egy férfi vasárnap a németországi Reutlingenben egy utcai késes támadásban - jelentették német hírportálok.

A férfi egy bozótvágó késsel rontott rá emberekre a Baden-Württemberg tartományi Reutlingen belvárosában. A támadás halálos áldozata egy nő, a sebesültekről még semmit nem tudni. Beszámolók szerint a helyszínen pánik tört ki.

A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették. A rendőrség tájékoztatása szerint nincs arra utaló jel, hogy támadó másokkal együttműködve követte volna el tettét. Az ügy háttere, a feltételezett elkövető indítéka egyelőre nem ismert.

Alig két nap alatt ez a második halálos utcai támadás Németországban.

Péntek este Münchenben kilenc embert agyonlőtt egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár, majd végzett magával. A nyomozás első megállapításai szerint ámokfutó volt, tettének nincsenek politikai vonatkozásai.

Mindazonáltal megerősítést nyert, hogy vonzódott korábbi ámokfutásos bűncselekményekhez, így például foglalkozott a norvég Anders Behring Breivik 77 halálos áldozatot követelő ámokfutásával is, és éppen annak ötödik évfordulóján, pénteken hajtotta végre saját vérengzését Münchenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!