Külföld

2015.11.26. 11:40

Cameron: indokolt lenne kiterjeszteni a brit hadműveleteket Szíriára

A brit miniszterelnök szerint több okból is indokolt lenne Nagy-Britannia bekapcsolódása az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet szíriai állásai elleni légi hadműveletekbe.

David Cameron a londoni alsóházban ismertette csütörtökön a kormány érveit. Kijelentette: az Iszlám Állam közvetlen fenyegetést jelent Nagy-Britanniára, amely a terrorcsoport által szőtt merénylettervek fő célországai között van.

Cameron szerint a brit elhárító szolgálatok csak az elmúlt egy évben hét nagy-britanniai merénylettervet hiúsítottak meg, és ezek mindegyikét vagy közvetlenül az Iszlám Állam tervelte ki, vagy a terrorszervezet propagandájának hatására akarták elkövetni.

A brit kormányfő szerint Nagy-Britannia ebben a helyzetben "nem szervezheti ki" a gondoskodást saját nemzetbiztonságáról azoknak a szövetségeseinek, amelyek már részesei az Iszlám Állam szíriai állásai elleni hadműveleteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!