Külföld

2015.04.17. 17:39

Szlovénia: Ebola-vírusra gyanakszanak

A ljubljanai klinikai központ orvosai csütörtökön rendkívüli sajtókonferencián bejelentették, hogy nagy valószínűséggel ebolás beteget kezelnek - közölte a Delo című szlovén napilap.

Az újság szerint szlovén állampolgárról van szó, aki nemrég tért haza Afrika egyik országából, amelyben még aktív a betegség. A gyanús beteget szerdán szállították be a kórházba magas lázzal.

Az orvosok a tünetek alapján ebolára gyanakszanak. A szükséges vizsgálatok és elemzések még folynak, a laboreredmények néhány napon belül igazolhatják az orvosok gyanúját írta a lap.

A szlovén állampolgár olyan afrikai országból tért haza nemrég, amelyben még aktív az Ebola-vírus. Az elemzések még zajlanak. Fotó: Illusztráció

Franc Strle, a kórház fertőzőosztályának vezetőorvosa a sajtónak úgy nyilatkozott, a végleges eredmény ismeretéig nem zárhatják ki, hogy a beteg a halálos vírussal fertőződött meg.

- A mi feladatunk, hogy segítsünk a betegen és csökkentsük az esélyét annak, hogy mások is megfertőződjenek - mondták az orvosok. Arról is beszámoltak, hogy a beteg állapota kielégítő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!