Külföld

2016.10.12. 09:29

Belvárosban "sétált", háztetőkön mászkált egy medve, mire lelőtték (videó)

Három órán át bolyongott szerda reggel Nagyszeben belvárosában egy medve. A hatóságok végül lelőtték.

A medve a várossal szomszédos erdőből tévedt a lakott területre, és éjszaka a város főterére is bejutott. A reggeli órákban nagy riadalmat keltett a járókelők körében. Az állat maga is megrémült, és menekülni próbált. Felmászott a háztetőkre, és egyik háztetőről a másikra ugorva próbált kijutni a lakott területről.

A hatóságok előbb altatólövedékekkel próbálták ártalmatlanná tenni, de amikor egy gyárudvarba jutott, ahol ötven ember életét veszélyeztette, éles lövedéket használtak.

(Videó forrása: Newzzer Ro)

Cristian Roman, Szeben megye prefektusa az Agerpres hírügynökségnek elmondta, indokolt volt éles lövedéket használni, de a hatóságok ennek ellenére bűnügyi dossziét nyitottak a fegyverhasználat miatt. Hozzátette, az állat semmi jelét nem adta annak, hogy az altatólövedékek hatása alá került volna.

Az eset éppen akkor történt, amikor Romániában élénk vita tárgya a nagyvadak kilövési kvótája. A Környezetvédelmi Minisztérium a környezetvédők tiltakozása nyomán visszavonta a közvitára bocsátott javaslatát, mely szerint a következő vadászidényben 552 medvét szabadott volna elejteni Romániában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!