Külföld

2015.07.27. 18:14

Illegális bevándorlás - Csehország rendőröket ajánlott fel Magyarországnak

Prága - Csehország azzal szeretne segíteni Ausztriának a migrációs hullám kezelésében, hogy rendőröket küldene a magyar-szerb határ védelmének megerősítésére - közölte Milan Chovanec cseh belügyminiszter hétfőn a dél-morvaországi Mikulovban, miután Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszterrel tárgyalt.

Chovanec szerint Csehország rendőröket, megfelelő műszaki felszerelést és pénzt ajánlott fel erre a célra Magyarországnak. A korábbi elképzelések szerint augusztustól húsz cseh rendőr teljesített volna szolgálatot a magyar-szerb határon. "Magyarország azonban leállította a projektet. A témáról július végén az Európai Unió tagállamainak rendőrkapitányai fognak tárgyalni" - mondta a cseh miniszter újságíróknak.

"Az illegális bevándorlók ezrei Magyarországon keresztül érkeznek Ausztriába, ezért fontos, hogy rendőröket küldjenek a magyar-szerb határra, de máshová is, ahol szükség van rájuk" - jelentette ki az osztrák belügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!