Külföld

2017.07.23. 13:13

Súlyos árvíz miatt több tízezer embernek kellett elhagynia az otthonát Japánban

Több tízezer ember evakuálását rendelték el a japán hatóságok vasárnap a szigetország északkeleti részén, mivel az elmúlt napok heves esőzései súlyos áradásokat idéztek elő és elvágtak egyes vasútvonalakat.

Az intézkedést az után rendelték el, hogy Japán délnyugati részén a hónap elején 25 ember halálát okozták a heves esőzések.

Akita kormányzóságban mintegy 25 ezer embernek kellett távoznia otthonából és további 65 ezernek tanácsolták, hogy hagyja el otthonát vagy készüljön fel arra, hogy távoznia kell - közölte a kormányzóság egyik illetékese.

Számos folyó kilépett medréből, több mint száz épületet öntött el az ár. Halálesetről, sérülésről nem tudnak a hatóságok. Jelentős mennyiségű víz gyűlik fel a földeken. Még ha meg is szűnnének az esőzések, folytatjuk az emberek figyelmeztetését arra, hogy legyenek éberek - tette hozzá az illetékes.

Június vége óta Japán egy része a nagy hőségtől szenvedett, hőguta tüneteivel egy hét alatt több mint hétezer embert szállítottak kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!