Külföld

2017.06.11. 06:28

Bombáról beszéltek a gépen - kényszerleszállás Kölnben!

Kényszerleszállást hajtott végre szombaton kora este egy Ljubljanából Londonba tartó EasyJet járat - írja a német Bild.

Őrizetbe vettek szombaton három férfit, akik utastársaik beszámolója szerint terrorgyanús témáról beszéltek: elhangzott a bomba és a robbantás szó is - közölte a Bild.

A három férfi az EasyJet járatán utazott Ljubljanából Londonba, miután az utasok jelentették a terrorgyanút, a pilóta engedélyt kért a leszállásra. A gép a 151 utassal rendben leszállt Kölnben, az ottani rendőrség a vészkijáratokon kiürítette az Airbus 319-est, és biztonsági ellenőrzést végzett. A szóban forgó három férfit őrizetbe vették, és egyikük hátizsákját a gépen kívül, egy biztonságos helyen felrobbantották.

A német rendőrség beszámolója szerint egy utas hallotta, ahogy két ember egymás között terrorista szándékokról beszélt, az utas azonnal szólt a személyzetnek, akik a kapitányt értesítették.

A kényszerleszállás bonyodalmat okozott a kölni reptéren, hiszen 17 repülőt átirányítottak és 20 gép késve tudott indulni, 2 járatot töröltek.

Forrás: Bild.de

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!