Külföld

2016.04.25. 12:49

Kisebb földrengést észleltek Bécs közelében

Kisebb földrengést észleltek az alsó-ausztriai Allandnál és Bécs közelében hétfő délben - közölte az Osztrák Meteorológiai Szolgálat (ZAMG).

A Richter-skála szerinti 4,1-es erősségű földmozgást az alsó-ausztriai Hollabrunn, Melk és Semmering településeknél és az osztrák főváros egyes részein is érezni lehetett.

A rengés epicentruma a Bécstől húsz kilométerre délkeletre található alsó-ausztriai Alland településnél volt. Földmozgásról érkezett néhány további bejelentés Felső-Ausztria és Burgenland tartományokból is.

Az intézet közlése szerint a vasárnap virradóra az alsó-ausztriai Baden településnél észlelt 0,8 és 1,7 közötti erősségű földmozgás már előrengések lehettek.

Az alsó-ausztriai és a bécsi tűzoltóság számos aggódó lakossági telefonhívást kapott, azonban káresetet nem jelentettek. A meteorológiai szolgálat szerint kisebb épületkárok előfordulhatnak.

Ausztriában nem jellemző az erős földmozgás; 1972-ben Alsó-Ausztriában jegyeztek fel egy 5,3-es erősségű földmozgást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!