Külföld

2017.07.13. 12:57

Közel 60 Chaplin a horvát városban

Ennyi még talán soha nem volt az egy négyzetméterre jutó Charlie Chaplinek száma Horvátországban, az Adria partján található városban, mint a minap.

Horváth-Balogh Attila

Mindez a tótszentmártoniaknak köszönhető, akik immár 4. alkalommal vettek részt a Novi Vinodolski-i nyári fesztiválon a minap. A Tótszentmártoni Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és a Tótszentmártoni Kulturális Egyesület szervezésében egy több, mint félszáz fős csapat utazott el a horvát tengerparti településre.

A tótszentmártoniak Novi Vinodolski-ban: Chaplin, Hollywood, Stan és Pan  Fotó: Gyuricz József

– A fesztivál meghívásos alapon zajlik, mi  sokat köszönhetünk Marija Hranjec-nek, aki a Horvátország és a magyarországi horvátok közti kulturális kapcsolatok terén fontos szerepet tölt be – bocsátotta előre Gyuricz József, a kulturális egyesület és a horvát önkormányzat elnöke. – Négy éve mi voltunk az első csapat, amelyik külföldről érkezett a fesztiválra – mára pedig nemzetközivé nőtte ki magát a karnevál, az idén 50 csapat, 2000-2500 felvonuló vett részt a rendezvényen. Mi, mivel idén 40 éve, hogy meghalt Charlie Chaplin, jelmezeinkkel őt, illetve a húszas, harmincas évek Hollywood-ját próbáltuk megidézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!