Külföld

2016.08.26. 16:22

Lehetőség a fiatalok számára

Lendva – Európa Kulturális Fővárosa címre pályázik a muravidéki település. Ezzel kapcsolatosan rendezték meg a Lehetőség a fiatalok számára című szakmai konferenciát pénteken.

Korosa Titanilla

A nemzetközi rendezvénnyel elkezdődött a 2025-ben megvalósítható projekt előkészítésének időszaka.

A konferencián grazi, pécsi, fiumei és maribori szakértők adtak elő az európai kulturális fővárosok társadalmi és gazdasági gyakorlatáról, a média szerepéről és a fiatalok lehetőségeiről.

A jelenlévőket Tone Peršak kulturális miniszter is köszöntötte, majd sajtótájékoztatón elmondta: ez a lehetőség új dimenziót és számos lehetőséget jelent Lendva számára. Örömét fejezte ki, hogy személyesen is hozzájárulhat a merész elképzeléshez.

Anton Balazek, Lendva polgármestere pedig arról szólt, hogy az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerése nagy kihívás egy ekkora településnek, de úgy látja, a jelenlegi Európában a kistelepülések is gondolhatnak nagyot és reméli, be tudják majd mutatni ezt a határon átnyúló régiót, ami akár példaértékű is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!