Külföld

2016.05.05. 17:47

Lövöldözés Frankfurtban, sérültek (frissítve)

Lövöldözés történt csütörtökön a németországi Frankfurt belvárosában, több ember megsérült. A rendőrség szerint nincsenek arra utaló jelek, hogy a támadásnak iszlamista vagy szélsőjobboldali háttere lenne.

A Hessischer Rundfunk (HR) tartományi közszolgálati médiatársaság jelentése alapján a lövöldözés délután 17 óra körül történt egy belvárosi téren, ahol a munkaszüneti nap miatt sokan pihentek a kávézók, vendéglők teraszain a jó időben.

A HR hessenschau.de című hírportáljának beszámolója szerint szemtanúk azt mondták, hogy 10-12 lövés dördült el a tér egyik kávézójánál.

A frankfurti rendőrség egy szóvivője a portálnak elmondta: a nyomozás új megállapításai szerint az történhetett, hogy többen rátámadtak egy terepjáróra. 

A támadók egy bár teraszán ültek, és amikor a terepjáró a helyszínre érkezett, tüzet nyitottak. Az autó legkevesebb két utasa megsebesült. Azt egyelőre nem tudni, hogy viszonozták-e a tüzet a fehér Mercedes terepjáróból, amely a rendszáma alapján kapcsolatba hozható a szervezett bűnözés területéről ismert Hells Angels motorosbandával. 

A támadók a lövöldözés után elmenekültek, valószínűleg egy fekete kombi gépkocsival.

A rendőrség először még azt közölte, hogy a lövéseket egy, a helyszínen elhaladó autóból adhatták le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!