Külföld

2017.08.01. 12:47

Lövések dördültek Moszkvában egy bíróságon, halálos áldozatok is vannak

A RIA Novosztyi hírügynökség információi szerint legkevesebb húsz lövés dördült el kedden a Moszkva megyei bíróságon, az incidensnek négy halottja van.

A bíróságon egy közép-ázsiai tagokból álló banda ügyét tárgyalták, amely több tucat gépkocsi-tulajdonost gyilkolt meg - írja az Independent. Az M4-es doni autópályán, Moszkva közelében működő csoportot a Grand Theft Auto számítógépes játék nyomán GTA-bandának nevezték el.

A lövöldözés akkor tört ki, amikor a vádlottak megpróbálták elvenni a biztonsági őrök fegyvereit, és túszokat akartak ejteni. A portál úgy tudja, hogy két sérültet, egy 40 éves nőt és egy 45 éves férfit szállítottak kórházba lőtt sebekkel.

A RIA Novosztyi szerint az épületben öt bűnözőt "semlegesítettek", akik megtámadták a gyanúsítottakat kísérő őröket. A Rosszija 24 szerint  a lövöldözésben két rendőr és a nemzeti gárda egy tagja megsérült.

A bíróság épületét kiürítették. A történtek nyomán a gyanúsítottak ellen hivatalos személy elleni támadás, őrizetből való szökési kísérlet és fegyverlopás címén eljárás indult.

A csoport, amelynek végül 9 tagját sikerült 2014-ben élve elfogni, iszlamista terrorszervezetekkel is kapcsolatban állt. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerint a bűnözők két év alatt 17 embert öltek meg, további kettőt pedig megsebesítettek. Ügyük tárgyalását július 19-én kezdte meg a Moszkva megyei bíróság - írja az MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!