Külföld

2017.03.13. 08:20

Hét embert vettek őrizetbe Malajziában terrorveszély miatt!

Malajziában őrizetbe vettek hét embert, közte öt Fülöp-szigeteki állampolgárt, akik gyaníthatóan kapcsolatban álltak az Iszlám Állammal - közölték hétfőn a hatóságok.

Khalid Abu Bakar országos rendőrparancsnok közleményében arról számolt be, hogy az őrizetbe vételeket a Borneó szigetén lévő Sabah településen hajtották végre.

Az egyik Fülöp-szigetekit, akinek érvényes malajziai tartózkodási engedélye van, azzal gyanúsítják, hogy pénzeket gyűjtött, majd az összeget két, az Iszlám Állam kötelékében harcoló malajziaihoz jutatták el. Egy további Fülöp-szigeteki azért került őrizetbe, mert Szíriába akart utazni, hogy az Iszlám Állam kötelékében harcoljon - írja az origo.hu.

Egy harmadik honfitársa az Abu Sayyaf terrorszervezetnek tett hűségesküt. Két másik, Fülöp-szigeteki, egy férfi és egy nő, az IÁ tagjait csempészte Malajziából és Indonéziából a Fülöp-szigetek déli részére.

A rendőrség egy malajziai nőt is őrizetbe vett, aki bevándorlási tisztviselőként dolgozott egy repülőtéren. Őt azzal gyanúsítják, hogy érvényes beutazási engedély nélkül tette lehetővé az IÁ híveinek, hogy az országba érkezzenek és továbbutazzanak a Fülöp-szigetekre.

Az országos rendőrparancsnok közölte azt is, hogy Kuala Lumpurban őrizetbe vettek egy férfit, akit Törökországból utasítottak ki. A gyanúsított azért utazott Isztambulba, tavaly októberben, hogy az Iszlám Állam segítségével Szíriába menjen harcolni - írja az origo.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!