Külföld

2016.12.08. 08:28

Már 102 halottja van az indonéziai földrengésnek

Százkettőre nőtt az indonéziai földrengés halálos áldozatainak a száma, a sérülteké pedig meghaladja a hétszázötvenet, közülük mintegy 140 ember állapota súlyos - közölték csütörtökön a helyi hatóságok.

A szerdán történt 6,5-ös erősségű földrengés az indonéziai Szumátra szigetének északnyugati részét érintette. A földmozgás központja a tengeren, 92 kilométerre keletre Banda Aceh városától volt. - írja az index.

Több mint kétszáz lakóház és üzlet, valamint tizennégy mecset dőlt össze. Több mint nyolcezer embernek menedékhelyekre kellett mennie.

Csütörtökön folytatódott a kármentesítés és a sérültek ellátása. A sérültek orvosi ellátását és a bajba jutottak segélyezését nehezítik az állandó forgalmi fennakadások. Mivel a kórházak megteltek, így parkolókban felhúzott sátrakban látják el a sérülteket.

Egy összedőlt piaci épületben, feltehetően még legalább öt ember lehet a romok alatt.

Indonéziában gyakoriak a földrengések, illetve a vulkáni kitörések. 2004 decemberében 9,3-as erősségű földrengés volt Szumátra szigetétől nyugatra az Indiai-óceán mélyén, és a földmozgást követő szökőár tizennégy országban összesen legkevesebb 230 ezer halálos áldozatot követelt, és kétmillió embert tett földönfutóvá. Azóta a szerdai volt a legsúlyosabb földrengés Acehben. A hatóságok most nem rendeltek el szökőár veszélyére figyelmeztető riadót.

Az indonéziai magyar nagykövetség nem tud arról, hogy magyar áldozata vagy sérültje lenne a szerdai földrengésnek - közölte az M1 aktuális csatorna. Aki érdeklődni szeretne hozzátartozójáról, megteheti a nagykövetség központi számán, illetve a konzuli szolgálatnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!