Külföld

2016.07.01. 11:05

Megkéselték egy segélyszervezet vezetőjét Párizs egyik külvárosában

Több késszúrással megsebesítették pénteken a Restos du Coeur nevű segélyszervezet helyi vezetőjét Párizs Montreuil nevű elővárosában - erősítette meg a francia rendőrség a helyi hírcsatornák értesülését.

Az áldozatra a munkahelyén támadt rá egy férfi és egy nő. A férfi baltával akarta megütni az aktivistát, akinek ekkor még sikerült kitérnie az ütés elöl, de a nő többször megszúrta egy késsel.

A támadók elmenekültek a helyszínről, jelenleg is keresi őket a rendőrség.

A 60 éves férfit a támadás után kórházba szállították, nincs életveszélyben.

Szemtanúk szerint a pár Allah akbar felkiáltással támadt a sértettre, ami iszlamista támadásra utalhat. A rendőrség ezen információt azonban óvatosan kezeli, miután a támadók pszichológiai állapota és viszonya az áldozatukkal egyelőre nem ismert.

"Túl korai lenne még terrortámadást emlegetni" - mondta Luc Poignant rendőrségi szakszervezeti vezető az Europe1 kereskedelmi rádióban. Hozzátette, hogy a sértettet az elmúlt hónapokban többször is életveszélyesen megfenyegették. Szerinte óvatosnak kell maradni, amíg nem ismertek a gyanúsítottak motivációi.

Az ügyben a bűnügyi rendőrség indított vizsgálatot, a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege nem foglalkozik a támadással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!