Külföld

2017.08.11. 13:42

Ebben a kávézóban a férfiaknak többet kell fizetnie, mint a nőknek

Nyílt egy kávézó az ausztráliai Melbournben, ahol a nők kitüntetett szerepben érezhetik magukat.

A Handsome Her, vagyis "Csinos Lány" elnevezésű kávézó csak nemrég nyílt meg, de máris sokan felfigyeltek rá a nem mindennapi szabályaik miatt. Ide tartozik, hogy az ültetésnél a nők élveznek elsőbbséget, a kasszánál a férfiaknak 18%-al drágábban számolják fel a fogyasztást, valamint az is, hogy a betérőknek kölcsönös tiszteletet kell tanúsítania - olvasható a Munchies cikkében.

A legnagyobb vitát a második, vagyis a nemenként eltérő végösszeg váltotta ki az interneten, annak ellenére, hogy önkéntes alapon megy és a pénzt női civilszervezeteknek adják. A tulajdonos, Alex O'Brien célja az volt, hogy a nemek közötti bérkülönbség beszédtéma legyen és örül annak, hogy a férfiak egy kicsit gondolkodóba esnek a privilégiumaikról.

A Broadsheetnek elárulta azt is, hogy eddig még minden hozzájuk érkező férfi segítőkésznek bizonyult, sőt, akadt olyan bőkezű vendégük is, aki 50 dollárt adományozott nekik a nemes ügy érdekében.

Így fest a beltér:

 

Íme a csapat:

 

Egy fal csak a nők tiszteletére:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!