Külföld

2015.08.31. 19:48

Münchenbe érkezett egy Magyarországról indult menedékkérőket szállító vonat

A müncheni főpályaudvarra érkezett hétfő este egy Magyarországról indult menedékkérőket szállító vonat - jelentette a BR bajor közszolgálati médiatársaság.

A Budapest-München útvonalon közlekedő Railjet 64-es járatot előzőleg megállították a bajor-osztrák határnál fekvő Rosenheimnél, ahol a német szövetségi rendőrség ellenőrzést tartott.

A szövetségi rendőrség egyik szóvivője a BR-nek azt mondta, hogy a munkatársak túlterheltsége miatt csak félig vizsgálták át a vonatot. Ennek során 190 engedély nélkül utazó embert szállítottak le, hogy regisztrálják, majd még hétfő este, vagy kedden a müncheni tartományi központi befogadóállomásra szállítsák őket.

Migránsok és utasok 2015. augusztus 31-én a hegyeshalmi vasútállomáson, ahol a Budapestről induló, Münchenbe tartó Railjet gyorsvonatok csak többórás késéssel indulhattak tovább. A fővárosban felengedik a nemzetközi járatokra azokat a migránsokat, akik érvényes okmányokkal és jeggyel rendelkeznek. MTI Fotó: Krizsán Csaba

A müncheni főpályaudvaron rendőrök a vonatról további mintegy 200 embert egy terembe kísértek, ahol megkezdték regisztrációjukat. Több járókelő spontán módon a Railjet-járat utasainak segítségére sietett, édességet, palackokban vizet adtak nekik - számolt be hírportálján a BR.

A Bild című lap az online kiadásában azt írta, hogy a határőrizetért is felelős szövetségi rendőrség müncheni igazgatóságán arra számítanak, hogy hétfő késő este még további 500 menedékkérő érkezik Magyarországról. Az őket szállító vonatok kétóránként érkeznek a müncheni főpályaudvarra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!