Külföld

2016.07.22. 18:00

Müncheni lövöldözés - Bajor belügyminiszter: három elkövetője és több halottja van a lövöldözésnek (frissítve)

Legalább három elkövetője és több halottja van a péntek délután kezdődött müncheni lövöldözésnek - jelentette a Bild című lap az online kiadásában Joachim Herrmann bajor tartományi belügyminiszterre hivatkozva.

A miniszter elmondta, hogy a tetteseket még nem sikerült kézre keríteni.

A müncheni rendőrség a Twitter-oldalán felszólította a bajor tartományi főváros lakóit, hogy távozzanak az utcákról, és ne hagyják el otthonukat.

"Nem tudjuk, hogy hol vannak az elkövetők" - áll a rendőrség Twitter-üzenetében.

A lövöldözés a bajor tartományi főváros északi részén történt, az olimpiai parkban fekvő bevásárlóközpontban.

Több hírportál azt jelentette, hogy lövöldözés kezdődött a belvárosban is, nagyjából hét kilométerre a bevásárlóközponttól.

A rendőrség erről azt közölte, hogy egyelőre híresztelésről van szó.

Frissítés: A KKM arra kéri a városban élő magyarokat, ne menjenek az utcára

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) arra kéri a Münchenben élő magyarokat, hogy tartsák be a helyi hatóságok utasításait, és ne menjenek az utcára.

A tárca péntek esti, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Müncheni Főkonzulátus folyamatosan figyeli az eseményeket, a Főkonzulátus munkatársai kapcsolatban vannak a rendőrséggel, de hivatalos tájékoztatást még nem kaptak.

A Bild című német lap online kiadásában Joachim Herrmann bajor tartományi belügyminiszterre hivatkozva azt írta: legalább három elkövetője és több halottja van a péntek délután kezdődött müncheni lövöldözésnek.

A lövöldözés a bajor tartományi főváros északi részén történt, az olimpiai parkban fekvő bevásárlóközpontban.

Frissítés: Okostelefonon figyelmeztette a lakosságot a városvezetés

Ámokfutó miatti "rendkívüli helyzetre" figyelmeztette okostelefonos alkalmazáson a münchenieket a város vezetése péntek este - jelentette a Bayerische Rundfunk bajor műsorszolgáltató.

Az üzenetben ismételten arra kérték az embereket, hogy ne hagyják el otthonaikat. Emellett arról tájékoztatták őket, hogy az elkövető még szökésben van, a vasúti és buszközlekedés leállt, és kapcsolják be a rádiót vagy a televíziót.

A müncheni járás lakóit ugyanilyen módon arra figyelmeztették, hogy ne menjenek be a városba.

Ezzel párhuzamosan az orvosokat és az ápolókat berendelték munkahelyükre a müncheni kórházakba, "tömeges sebesülésekkel járó támadások miatt" - közölte az egyik egyetemi klinika szóvivője.

Frissítés: Müncheni lövöldözés - Bild: végzett magával az egyik elkövető

Végzett magával a müncheni lövöldözés egyik elkövetője - jelentette péntek este a Bild című német lap az online kiadásában.

A lap információi szerint az elkövető lőfegyverével főbe lőtte magát a bajor tartományi főváros északi részén fekvő olimpiai parki bevásárlóközpontban (OEZ).

Az RTL országos kereskedelmi televíziónak egy szemtanú arról számolt be, hogy az egyik lövöldöző a külföldieket szidalmazta, és a neonáci szubkultúrában szokásos viselet elemei között számon tartott bakancsot viselt.

A rendőrség szerint hárman lövöldöztek Münchenben. Még nem sikerült kézre keríteni őket.

A Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság szerint a korábbi jelentésekkel szemben csak egy helyszín van, az OEZ. Máshol nem volt lövöldözés.

A BR szerint hatan haltak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!