Külföld

2015.08.03. 18:30

Németországban ismét tömegverekedés volt egy menedékkérőket befogadó szálláson

Németországban ismét tömegverekedés volt egy menedékkérőket befogadó állomáson, ezúttal egy heidelbergi szálláson csaptak össze migránsok - közölte hétfőn a helyi rendőrség.

A közlemény szerint egy csoport koszovói és pakisztáni menedékkérő verekedett össze még vasárnap késő este, egyelőre ismeretlen okból.

Az összecsapásban megsérült két pakisztáni menedékkérő és a biztonsági szolgálat egyik munkatársa, mindhárman vasrúddal mért csapások miatt. A sérülteket a helyszínen látták el.

A rendőrök a környező rendőrőrsökről 13 autóval siettek a helyszínre, és kivezényeltek egy kutyás egységet is. Mire megérkeztek, a verekedésnek már nagyjából vége volt - áll a közleményben, amely szerint a hatóság súlyos testi sértés gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

Az utóbbi napokban több más befogadó állomáson is történt erőszakos összetűzés menedékkérők között. Drezdában és a türingiai Suhlban tömegverekedés tört ki, Bonnban pedig a rendőrség különleges bevetési egységének egyik különítménye tett ártalmatlanná egy késelő menedékkérőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!