Külföld

2015.04.27. 18:22

Nepáli földrengés - Mentőcsapat: több hónapig tarthat a helyreállítás

Több hónapig tarthat a nepáli földrengés okozta károk helyreállítása, még egy világméretű összefogása mellett is - mondta Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi mentőcsapatának vezetője hétfő este az M1 aktuális csatorna hírműsorában.

A vezető, aki nemrégiben érkezett meg Nepálba, azt mondta: rajtuk kívül megkezdték a munkájukat más mentőegységek és civil szervezetek, mint például az Orvosok Határok nélkül nevű szervezet munkatársai.

A mentés már csak néhány napig folytatódhat - hangsúlyozta - ezt követően az áldozatok keresése jöhet szóba. "Nem valószínű, hogy kutató-mentő csoportra szükség lesz, de egészségügyi és műszaki szakemberekre viszont igen" - tette hozzá.

A szakember nagyon elkeserítőnek nevezte azt a látványt, amely az országba érkezésük után fogadta a csapatot, ugyanakkor - tette hozzá - az embereken látszik, hogy örülnek a megmenekülésüknek.

Időközben már négyezer fölé emelkedett a hét végi nepáli földrengés halálos áldozatainak száma - derült ki a helyi hatóságok adataiból. A földmozgás Indiát és Tibetet is érintette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!