Külföld

2017.03.18. 18:44

Lövöldözés volt a párizsi Orly repülőtéren

Egy férfi elvette egy, Párizs második legnagyobb repülőterét őrző katona fegyverét.

Párizsban az Orly reptéren szombat reggel a biztonságiak lelőttek egy férfit, aki megszerezte egy katona fegyverét. Senki más nem sérült meg az incidensben, amit különösen súlyosnak minősítettek.

A hatóságok arra figyelmeztették az utazni készülőket, hogy ne közelítsék meg a repülőteret. Sok utas a beérkezett repülőgépeken ragadt, nem engedik őket kiszállni, amíg tart az épületek átvizsgálása - írja a hvg.hu.

Frissítve:

Jean-Yves Le Drian tájékoztatóján arról beszélt, hogy az Orly repülőtéren lelőtt férfival két másik katona végzett, amikor megpróbálta elvenni egy katonanő gépfegyverét.

A rendőrség arról egyelőre nem beszélt, hogy mi lehetett a támadó indítéka, viszont megerősítette, hogy a támadást a férfi egyedül követte el. Apját és fivérét előállították, hogy kihallgassák.

Bruno Le Roux belügyminiszter arról számolt be, hogy a férfi először Párizs egyik északi kerületében sörétes puskával arcon lőtt egy vele szemben rutinjelleggel közúti ellenőrzést végző rendőrt, majd gyalog elmenekült, és fegyverrel arra kényszerített egy nőt, hogy adja át neki az autóját. A nő autóját később az Orly közelében megtalálták.

A Le Figaro szerint az elkövető egy 1978-as születésű francia állampolgár, akit korábban drogkereskedelem miatt börtönbüntetésre ítéltek. A lap azt írta, hogy a férfi a rácsok mögött radikalizálódott. Miután szabadult, megfigyelték a hatóságok, később azonban leállították a követését - írja a hvg.hu.

További információk itt olvashatóak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!