Külföld

2015.03.02. 16:50

Robbantás Kairó belvárosában, sok sérült

Kairó - Pokolgépes merénylet történt Kairó belvárosának egy forgalmas kereszteződésében, a legfelsőbb bíróság épületének főbejáratával szemben hétfőn, a robbantás legkevesebb tizenegy embert sebesített meg.

Az egészségügyi minisztérium jelentése szerint a merényletnek halálos áldozata nem volt, egy sebesült állapota azonban válságos.

Az egyiptomi főügyész irodájának is otthont adó épület ellen legutóbb októberben követtek el robbantásos merényletet; csodával határos módon akkor sem vesztette életét senki, ugyanakkor tizenhárom ember - köztük egy terhes nő - megsebesült.

Mohamed Murszi iszlamista elnök 2013. júliusi elmozdítása óta felerősödtek a terrortámadások az észak-afrikai országban, és ugyan a merényletek célkeresztjében legtöbbször a biztonsági erők tagjai, illetve a kormányhatalmat szimbolizáló létesítmények állnak, egyre gyakoribbak az olyan robbantások, amelyek kifejezetten a civil járókelőket támadják.

Majd mindennaposak a hírek a metrókocsikban, buszokon és a nyílt utcán elhelyezett házi készítésű robbanószerkezetről, amelyek legutolsó halálos áldozatukat csütörtökön szedték egy fővárosi étterem teraszán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!