Külföld

2016.03.29. 08:05

Sky News: zsidó gyermekintézmények ellen tervez támadást Törökországban a terrorszervezet

A Sky News brit hírtelevízió forrásai szerint törökországi zsidó gyermekintézmények - óvodák, iskolák, ifjúsági központok - ellen tervez merényletet az Iszlám Állam.

A televíziós társaság által kedden idézett hírszerzési illetékesek szerint a dzsihadista terrorszervezet Törökországban elfogott hat operatív tagja számolt be a "küszöbönálló" támadás terveiről. Az előrehaladott előkészítési szakaszban járó tervek szerint a merénylet legvalószínűbb célpontja egy isztambuli zsinagóga, amely mellett egy zsidó iskola és közösségi központ is működik.

A Sky News egyik hírszerzési forrása szerint a török hatóságok "rendkívüli biztonsági intézkedéseket" tettek a jelenleg érvényben lévő magas készültségi szinten túl is, és "a nap 24 órájában" folyik a "rejtett terrorellenes intézkedések" életbe léptetése.

A forrás szerint a támadási terv "több mint hiteles fenyegetést jelent (...) Aktív előkészületről van szó."

Az idézett hírszerzési illetékes szerint a hatóságok nem tudják, hogy az Iszlám Állam mikor tervezi a támadás végrehajtását, de "lehet, hogy 24 órán belül, vagy néhány nap múlva".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!