Külföld

2017.08.13. 17:06

Szakításuk miatt akarta megölni egy férfi volt barátnőjét

Volt barátja akart megölni egy magyar nőt az észak-olaszországi Torinóban vasárnap. A 31 éves nőt volt partnere szakításuk miatt fegyverrel fenyegette meg az utcán, majd a helyszínre érkező rendőrök előtt öngyilkos lett a férfi - jelentette az Ansa olasz hírügynökség.

A Torinóban élő magyar állampolgárságú nő a férfival való vita közben a földre esett és a fején könnyebben megsérült. Kórházi ápolás után a torinói idegenrendészeten hosszasan kikérdezték.

Az eddigi vizsgálatok szerint a 31 éves nő és a 45 éves milánói férfi korábban párkapcsolatban állt. Az Ansa úgy értesült, hogy a táncosnőként dolgozó magyar nő szakított a férfival, aki azonban ebbe nem törődött bele.

Vasárnap Torinóban találkoztak: vitájuk egy gépkocsiban kezdődött, majd ebből kiszállva a szóváltás az utcán, a Porta Nuova-vasútállomás közelében folytatódott. Szemtanúk szerint a heves vita közepette a férfi fegyvert rántott és azzal fenyegetette a nőt, ha nem tér vissza hozzá, agyonlövi magát. Földre lökte a nőt, aki a fején megsérült. A fegyverből, valószínűleg véletlenül, lövés dördült. A menekülő férfit rendőrök állították meg, felszólították, hogy dobja el a fegyvert, de a férfi maga ellen fordította.

Olaszországban aggasztó méretet öltött a nők elleni erőszak, amelynek egyre több az áldozata. Az elkövetők az esetek többségében volt férjek vagy volt partnerek, akik nem tudták elfogadni a nő elutasító magatartását vagy távozását.

Tavaly mintegy 120 nőt gyilkoltak meg ezért Olaszországban, az idén már több mint harmincat. Gyakori az is, hogy a nő bántalmazása után az elkövető öngyilkosságot követ el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!