Külföld

2016.09.22. 09:43

Szíria - Steinmeier ideiglenes, katonai repülési tilalmat szorgalmaz

Ideiglenes katonai repülési tilalmat szorgalmaz Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter Szíria teljes légtérében, miután a héten támadás ért egy segélykonvojt a polgárháború sújtotta országban - derül ki a német külügyminisztérium által az egyik közösségi oldalon csütörtökön közzétett közleményből.

Steinmeier úgy értékeli, hogy a támadás, amelyről egyelőre nem tudni, ki hajtotta végre, "újabb mélypontot" jelent a konfliktusban, az orosz-amerikai megállapodással kötött tűzszünetet pedig teljes összeomlás fenyegeti. A német diplomácia vezetője szerint az ideiglenes repülési tilalom az egyetlen mód a fegyvernyugvás megmentésére.

"Szíria borotvaélen táncol" - idézi a közlemény Steinmeiert, aki szerint az ideiglenes repüléstilalomnak legalább három, de inkább hét napig kellene tartania, s így az ENSZ ismét folytathatná a humanitárius segítségnyújtást a szükséget szenvedőknek.

Az ENSZ egyik segélykonvoját hétfőn érte támadás Aleppó közelében. Az incidenssel Moszkva és Washington kölcsönösen egymást vádolta, de egyelőre nem derült ki pontosan, hogy mi történt. A támadásban mintegy húsz civil halt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!