Külföld

2015.12.06. 16:08

Több mint 100 ezer euró úszott a Dunán Bécsben: egyelőre nincs meg a gazdája a pénznek

Bécsben nem az utcán hevert a pénz szombaton, hanem vízben: délelőtt járókelők hívták a rendőrséget azzal, hogy bankjegyek lebegnek az Új-Dunán az 1-es szám duzzasztógátnál.

Török Tibor

Több mint 100 ezer eurót pecáztak ki a vízből, egyelőre nem tudni, hogyan került a folyóba az összeg.

Rendőrségi felvétel: Kék Duna-keringő bankjegyekre Fotó: Tartományi Rendőrség Bécs

Az ORF beszámolója szerint a rendőrséget először arról értesítették, hogy néhány személy öngyilkossági szándékkal a folyóba ugrott, aztán a helyszínre érkező járőrök elképedve látták, hogy bankjegyek úsznak a vízen, azokat próbálták páran "megmenteni". A rendőrök végül tűzoltósági búvárok segítségével több mint 100 ezer eurót szedtek ki, közölte Roman Hahslinger, rendőrségi szóvivő szombaton. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy a bankjegyek hamisak vagy valódiak, illetve esetleg bűncselekményből származnak-e.


Nos, vasárnapra kiderült, hogy az időközben megszárított (a képek tanúsága szerint egyebek mellett ruhaszárító is bevetésre került) bankjegyek igaziak. A környéken nem történt olyan bűneset, amelynek során ekkora összeg tűnt volna el, így egyelőre nem tudni, hogyan került a vízbe a tisztes summa. Jelenleg a jogos tulajdonost keresi a rendőrség, közben pedig arról is kell dönteni, hogy jár-e megtalálói jutalom annak a személynek, aki elsőként merült a folyóba, hogy összeszedje a pénzt.

Az eurósokat megszárították, kiderült, valódiak Fotó. Tartományi Rendőrség Bécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!