Külföld

2017.03.01. 14:14

Több mint 600 betöréssel gyanúsítják a magyar bandát

Ausztria területén működő magyar bűnözői csoport tagjait fogták el osztrák és magyar rendőrök. Az elkövetők szinte kizárólag nagy értékű kerékpárokat loptak el, több mint 600 betörés elkövetésével gyanúsítják őket - hangzott el a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán Salgótarjánban tartott sajtótájékoztatóján.

Bárnai Balázs, a rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: a 12 gyanúsított a 608 betöréssel mintegy 600 ezer euró (185 millió forint) kárt okozott, elsősorban Alsó- és Felső-Ausztriában.

A csoport néhány tagját 2016 nyarán fogták el. Mivel egyikük Nógrád megyei, az osztrák rendőrök felvették a kapcsolatot a nógrádi rendőrökkel. A 12 gyanúsított egyébként Magyarország több vidékéről származik, vezetőjük szombathelyi; heten előzetes letartóztatásban vannak.

A büntetőeljárást Ausztriában folytatják le.

Erwin Meindlhumer, a felső-ausztriai tartományi rendőrség bűnügyi igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, a gyanúsítottak főleg lakóépületek pincéit törték fel. A kerékpárokat Magyarországon értékesítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!