Külföldi

2015.05.27. 15:03

Drámai mentőakció a Fertő-tavon

Több mint egy napja keresik azt 15 éves fiút, akit egy felborult vitorlás mellől sodort egy hullám kedden a Fertő-tó ausztriai részén.

Török Tibor

A rendőrség szerdán hozta nyilvánosságra a baleset részleteit, írja az orf.at. Eszerint az apa és a 15 éves fiú Felső-Ausztriából érkezett a tóra egy katamarán vitorlással, ám a kedd délutáni viharban felborult a hajójuk. Mindketten vízbe estek, azonban vissza tudtak kapaszkodni a hajtörzsbe. A fiú azonban visszaugrott, hogy eloldjon egy kötelet, amivel be tudták volna vonni a vitorlát, és így vissza tudták volna állítani a hajót. A tinédzsert azonban egy hullám elsodorta, az apa azonnal a vízbe vetette magát és egy mentőmellényt és behajított a tóba, azonban a fiút nem látta már.

Azonnal vészjelzést adott le, a hajóra végül a Weiden am See-i tűzoltóság bukkant rá kedden három óra körül. Azonnal több egységet riasztottak, több hajó, 15 búvár és két helikopter is keresni kezdte a 15 éves fiút, éjszaka pedig hőkamerát is bevetettek, de nem akadtak a nyomára.

Szerdán napközben folytatódott a keresés, immár az Illmitz és Podersdorf közötti „Pokol” (Hölle) nevű területre koncentrálva, mondta a tartományi rendőrség szóvivője. A baleset helyszínén egyébként 1,5-2 méter mély a Fertő-tó. A tűzoltóság egyelőre úgy számol, a fiúnak sikerült partot érni, így ott is kutatnak utána.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!