Kultúra

2010.07.16. 13:24

Heti tíz testnevelésóra?

Az oktatási intézményekben általában 45 percesek a tanórák; a jogszabály azt rögzíti, hogy az elméleti oktatásban az órák nem lehetnek 60 percnél, a művészeti oktatásban 90 percnél hosszabbak - közölte az Oktatási Hivatal (OH) elnöke pénteken az MTI kérdésére.

MTI

Az MTI az után kereste meg a hivatalt, hogy Meggyes Tamás esztergomi polgármester javaslatára Esztergomban az önkormányzati iskolákban heti tíz testnevelésórát vezetnek be, s támogatják az intézményeket, ha úgy döntenek, hogy negyvenperces órákat tartanak.
   
Bakonyi László, az OH elnöke az MTI-nek elmondta: a jogszabály arról nem szól, hogy ha rövidebb órák mellett döntenek az iskolák, akkor emiatt több tanórát kellene tartani. A hivatal vezetője szerint ha rövidebb tanóra mellett dönt egy intézmény, az azzal járhat, hogy kevesebb idő alatt kell az előírt tudásanyagot elsajátítani.
   
Az iskolákban általában 45 percesek az órák, az ennél hosszabb vagy rövidebb óráról - a jogszabály keretein belül - az intézmények dönthetnek. Bakonyi László azt mondta, inkább az a jellemző, hogy az órák közötti szünetek időtartamával "játszanak" az iskolák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!