Kultúra

2010.10.03. 14:56

Royal Flush: Összefogás a válság ellen

Hat zenekar, több órányi rockzene, közönségbarát akciók ezek jellemezték az első hazai fesztiválturné, a Royal Flush 2010 nyitóállomását. Pénteken este a zalaegerszegi Keresztury ÁMK-ban a rock és heavy metal stílusának képviselő léptek színpadra.

Gyuricza Ferenc


- A lemezeladás az internetes letöltések elszaporodása miatt már régóta nem üzlet, s a gazdasági világválság a koncertezésre is nagyon rányomta a bélyegét, mindinkább az a tapasztat, hogy az embereknek a szórakozásra már szinte semmi pénze nem maradt - magyarázta Pálffy Miklós, azaz Soda, a Depresszió billentyűse. - Ezen a turnén öt, illetve alkalmanként hat zenekart láthat a közönség ugyanazért az árért, mint egy szimpla koncertbelépő. A közös turné ötlete már régóta megvolt, csak az alkalmat kellett hozzá megtalálni. Ezt adta a Superbutt és a Depresszió fennállásának tíz éves jubileuma, illetve az is, hogy a Road új albuma most október elején kerül a boltokba. Ennél jobb apropót keresve sem találhattunk volna.


A Royal Flush fesztiválturné nyitóhelyszíne körülbelül kétszáz főt vonzott, ami az előzetes várakozásoknak alatta maradt. A résztvevő zenekarok tagjai ugyanakkor azt mondják: egyelőre nincs ok az elkeseredésre, hiszen mind a színpadot, mind a nézőteret remek hangulat uralta, s ha ez időben eljut a potenciális közönséghez, a további helyszínek iránt is nagyobb lehet az érdeklődés. A turné amúgy 11 várost érint, a főzenekar státuszt Budapest kivetelével mindenhol a Depresszió tölti be, egyedül a fővárosi Petőfi Csarnokban cserélnek a lemezbemutatóját ott megrendezni szándékozó Road-dal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!