Kultúra

2012.01.03. 17:17

Életünk megbízható iránytűjeként segít

Életünk megbízható iránytűi címmel a közelmúltban újabb kötete jelent meg Zámbó Zoltánnak. A keszthelyi pedagógus célja, hogy segítsen eligazodni korunk útvesztőiben.

Sámel József

"Aki ezt a könyvet írta, nem tagja semmilyen pártnak, egyháznak vagy felekezetnek sem, így minden külső befolyásoltságtól mentesen csupán azt veti papírra, amit lelkiismerete diktál."

E nyitó sorokkal egyfajta mottót is ad az olvasónak, majd úgy folytatja: Az itt sorjázó gondolatok, vélekedések hatodfél évtizedes élet elfogulatlan vizsgálódásainak eredményei, s egyedül azt a célt szolgálják, hogy segítsenek eligazodni korunk útvesztőiben. A derűs életszemléletre, az igazságra, a szépre, a harmóniára való törekvés, a segítőkész-ség, a szolidaritás, az életközpontúság, az árnyalt gondolkodás, a közösségteremtés, a felelősségérzet, a szeretet gondolata egyaránt megjelenik a kötetben, történetekbe ágyazva.


A szerző úgy fogalmaz:"Igaz ugyan, hogy az iránytű mutatja az irányt, az utat azonban mindenkinek magának kell végigjárnia."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!