Kultúra

2012.05.02. 16:05

Ennyi tenorjuk még sosem volt

Idén is több fellépéssel örvendezteti meg a műfaj kedvelőit Nagykanizsa Város Vegyes Kara. Az együttes repertoárjában szerepel egy ősbemutató is.

Horváth-Balogh Attila


A Hajdu Sándor karnagy által dirigált művészeti csoport idei első szereplése a nagyrécsei templomban zajlott le két héttel ezelőtt, amikor a dél-zalai zeneszerző Mise kicsiknek és nagyoknak, illetve Buxtehude Magnificat című művét adták elő. Az este folyamán a vegyes kar egy különlegességgel is meglepte a hallgatóságot: itt került sor ugyanis a Miatyánk kezdetű imádság Hajdu Sándor által megzenésített változatának ősbemutatójára is. Huszonkilencedikén aztán ugyanezzel a műsorral szerepelt a kórus a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony templomban.

A további fellépésekkel kapcsolatosan Kálovics Ferenc, a vegyes kart támogató Cantare 97 Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: május 11-én, Nagykanizsa város napján az immár hagyományos és közkedvelt musical-összeállítással állnak színpadra; majd 19-én Marcaliban, az ottani vegyes kórussal közösen adják elő Jacob de Haan kortárs holland szerző Missa Katharina című művét. Kísér a Nagykanizsai Fúvószenekar.

Június elején a zalaegerszegi vegyes karral közösen koncerteznek a sokéves tradíciónak megfelelően a megyeszékhelyen, illetve a dél-zalai városban. A műsor gerincét Kodály-művek adják majd, hiszen idén ünnepeljük a zeneszerző születésének 130. évfordulóját. Ősszel, október elején ismét sor kerül a szokásos olaszországi koncertkörútra, mely során ezúttal három Genova környéki település templomaiban énekelnek. Az idei év a már szintén hagyományosnak tekinthető nagykanizsai és bécsi karácsonyi fellépésekkel zárul.
Kálovics Ferenc elmondta még: a vegyeskar létszáma 38-ra nőtt, jöttek új tagok, és még soha nem volt annyi tenorjuk (szám szerint 9), mint most.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!