Kultúra

2017.06.13. 16:20

A gyermekek veleszületett szikrái - kiállítás a zalabéri iskolában

ZALABÉR - A község általános iskolájában kiállítással és színpadi produkciókkal zárták a "Tér, forma, kontempláció, geometrizmus" című nevelési programot.

Arany Horváth Zsuzsa

A zalabéri általános iskola több évtizede eljegyezte magát az alsófokú oktatási intézmény adta lehetőségek keretein belül a tehetséggondozással, ennek jegyében pedig a tanulók országos szintű tudományos diákköri munkát végeznek és a művészeti alkotó tevékenységből is kiveszik a részüket. Az iskola ennek megfelelően tehetségpontként is működik, azért, hogy megfeleljenek a jelmondatnak, s "...felgyújtsák a gyermekben a veleszületett szikrát..." (Kristine Barnett).

- Az iskolánkban folyó komplex tehetséggondozás egyik záró eleme ebben a tanévben a művészeti bemutató, amellyel a művészi alkotásra érzékeny tehetségígéreteket gondozzuk - tájékoztatta lapunkat a keddi művészeti bemutató program előtt Kiss Albert, az iskola igazgatója, aki az egybegyűlt érdeklődőket, a a tanulókat és a tantestületet a művészeti délután kezdetén köszöntötte.

A művészeti bemutató három színhelyen zajlott, a színpadon három színjátékot, egy népi játékot, három furulyaprodukciót láthattak, hallhattak a résztvevők. Összesen harmincöt gyermek tolmácsolásában jelentek meg a produkciók. Emellett az iskola tanulónak a festményeit és a grafikáit is bemutatták a kiállítás keretében: 36 diák 70 alkotása látható Az intézmény pincéjében a Tér, forma, kontempláció (tudatos kíváncsiság), geometrizmus című projekten belül tíz felső tagozatos tanuló közös alkotásából, nagyméretű táblaképekből és plasztikákból, valamint talált anyagokból készült művek kiállítása várta az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!