• cikk kép
  Madarak fényképei

  Nagykanizsa - Gyurgyalag, jégmadár és réti sas. Csak néhány madár, melyek szerepelnek a természetfotós, informatikus Szabó Zsolt (képünkön) tegnap megnyílt fénykép kiállításán a HSMK-ban.

 • cikk kép
  Csibemeséről, Szeretemkanizsáról

  Ízlelgetett valaha igazi, olasz falatokat? Vajon azt tudja-e, hogy létezik olyan fa, ami csodákat terem?

 • cikk kép
  Mesés szombat: versek, prózák, játékok, adventi hangulat

  Zalaegerszeg, Nagypáli - Mesés szombat volt a megyeszékhelyi Keresztury művelődési központban, ahol délelőtt az alsó tagozatos diákok mesemondó versenyének döntője folyt.

 • cikk kép
  Baleset volt, vagy gyilkosság?

  „A megrendelt gyilkosság az összeesküvés-elméletek közé tartozik, a császári udvarnak nem állt érdekében, hogy félreállítsa.” „Biztos, hogy gyilkosság történt, mert a vadkan-támadásra jellemző sérülések nem látszottak a főúr holttestén.”

 • cikk kép
  Kátai Kinga: a színház üde színfoltja

  Szép. Mégsem szeretné, ha ez a tény inspirálná azokat, akik a szerepekre meghívják. Valóban egyszerre hordozza a vadóc kiskölyök, a tündéri kobold, a hideg díva, az ártatlan naiva, a szemtelen tini és a merész asszony lehetőségét. Kátai Kinga három éve játszik nekünk.

 • cikk kép
  Van kulcs a művészethez? Nényei Pál olvasásról, irodalomról, tanításról beszélgettünk

  Az olvasás munka, tanulni kell. A regény önmagában nem alkalmas semmire. Az irodalmi mű addig él, amíg olvassák. Rég baj van, ha egy kortárs műnek az iskola segítségét kell kérnie ahhoz, hogy eljusson az olvasókhoz.

 • cikk kép
  Nem olyan fekete az ördög - marokba szőtt mesék a Göcseji Múzeumban

  „A szegén ember dógozgatott az erdőn. Fát vágott. Az ördög meg arra zalámbót. Osztán, ami kis kenyeret vütt ebédre, ellopta az ördög.” A fenti, ízes sorok 1952-ben hangzottak el Bödén, most pedig a Göcseji Múzeum kiállításán szólítják meg a látogatót.

 • cikk kép
  Gubinecz Ákos ismét elnyerte az énekesek díját

  Tizennyolc esztendős korára szinte mindent elért, amire egy népdalénekes vágyhat. A novai Gubinecz Ákos a közelmúltban már másodszor kapta meg a Vass Lajos Nagydíjat, majd egy hétre rá a XIV. Hajnal Akar Lenni Népdaléneklési Versenyt is megnyerte.

 • cikk kép
  Az ember, aki mindent tudott - Velős dráma, altesti humorral

  Ez az a film, ami azzal keltett hírverést, hogy Daniel Radcliffe szellentő hullát játszik benne. Már csak ezért is meg kellett néznem, elvégre ekkora marhaságot nem mindennap lát az ember.

 • cikk kép
  Fontos üzenetet közvetítenek a Turán dalai

  Zalaegerszeg - „"Bár a Turán a nemzeti rockzenekarok közé tartozik, mi sosem foglalkoztunk aktuálpolitikával, inkább a hazafias eszmék jellemezték a dalainkat. Ezt az irányt követtük a negyedik nagylemezünk elkészítésekor is.”"

 • cikk kép
  Amikor még tartani tudta a török Buda várát

  Folytatjuk a történelmi évfordulókhoz kapcsolódó cikksorozatunkat; korábban írtunk Bécs 333 évvel ezelőtti sikertelen török ostromáról, ezúttal pedig a Buda felszabadításához vezető hadakozásokról olvashatnak.

 • cikk kép
  Molnár Ferenc óra- és rádiógyűjteménye a Kereszturyban

  Zalaegerszeg - „Becses tárgyaim” címmel Molnár Ferenc, Nagykapornak korábbi polgármestere óra- és rádiógyűjteményéből nyílt kiállítás csütörtökön a Keresztury Dezső VMK Gönczi Galériájában.

Magazinok