Kultúra

2016.11.14. 16:05

A Libri az egyik legismertebb karácsonyi művel kedveskedik vásárlóinak (x)

Charles Dickens örök klasszikusának, a Karácsonyi éneknek új, egyedi tervezésű, limitált kiadását kaphatják, mindössze 399 Ft-ért, mindazok akik 2016. november 1-étől 7000 Ft felett vásárolnak a Libri boltjaiban.

Dickens egyik legismertebb műve a Karácsonyi ének 1843-ban jelent meg először, s azóta is rendkívüli népszerűségnek örvend. Ezt a művet vehetik meg 399 Ft-ért mindazok, akik november 1-étől 7000 Ft felett vásárolnak a Libri könyvesboltjaiban, összesen 46 helyen az országban. Charles Dickens egyik legismertebb műve töretlen népszerűségnek örvend megjelenése óta, a Karácsonyi Éneket számtalan nyelvre lefordították, színházi, filmes, rajzfilmes és egyéb feldolgozásai születtek. A történet főhőse a lelketlen uzsorás, Ebenezer Scrooge, aki gyűlöli a karácsonyt, és mindent, ami hozzá kapcsolódik. Irtózik attól, amit ez a csodás ünnep képvisel, az örömtől, a szeretettől, az önzetlenségtől. Érzéseit semmi nem változtatná meg, ám egy napon felkeresi őt egy szellem, s a szívtelen vénember az átéltek hatására megváltozik.

Charles Dickens (1812 – 1870) angol író a viktoriánus kor egyik legelismertebb regényírója és számos felejthetetlen irodalmi alak megteremtője. Dickens termékeny szerzőként 15 regényt írt, többek között a Twist Olivért és Copperfield Dávidot, hogy csak a legismertebbeket említsük. Az író művei már életében is példa nélkül való népszerűségnek örvendtek, a 20. századra pedig a kritikusok és az irodalmárok is felismerték irodalmi nagyságát. Dickens regényei és novellái a mai napig töretlenül népszerűek az olvasóközönség körében.

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. 47 boltjával és a libri.hu internetes áruházzal az ország egyik legnagyobb könyvértékesítőjeként várja az olvasni szerető közönséget. Az elmúlt években számos elismerés igazolta a Libri tevékenységét, többször sikerült elnyernie a kiadók és a könyvszakma képviselőinek szavazatai alapján az „Év Könyvkereskedője” címet, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának Hermész-díját és a független marketing- és reklámszakemberekből álló zsűri „Superbrands” és „MagyarBrands” címét.  2014 áprilisában a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) két rangos szakmai díját is elnyerte, az Év Fővárosi Könyvesboltja címet a Libri Allee Könyvesbolt immár harmadik alkalommal, az Év Vidéki Könyvesboltja címet pedig második alkalommal kapta a debreceni Libri Fórum Könyvesbolt. 2016 októberében a Libri webáruháza elnyerte Az ország boltja népszerűségi díját, könyv, CD és DVD kategóriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!