Kultúra

2017.05.28. 17:15

A művészek otthona - A Ludvig művésztelep megnyitotta a kapuit

KISRÉCSE, KENDLIMAJOR - Tizenhat ország 43 művésze alkot két héten keresztül a 25. Ludvig Nemzetközi Művésztelepen, melynek ünnepélyes megnyitóját tegnap tartották.

Benedek Bálint

- Fontos mérföldkőhöz érkeztünk, ezért erre az eseményre a korábbi visszatérő vendégeink mellett több új művészt is meghívtunk - mondta Ludvig Zoltán szervező, házigazda. - Egyiptomból, Törökországból, Marokkóból és még Argentínából is érkezett alkotó, így nagy várakozással tekintünk a tábor elé, ahol remélhetőleg számos új barátság szövődik.

Ludvig Zoltán hozzátette: a kivételes összetartozás érzését tovább erősítheti a jubileumra kiadott könyv, melyben 120 képzőművészt mutatnak be portréfotóval, életrajzzal és az alkotásaikról készült fényképekkel.

Ludvig Zoltán (balról) visszatérő vendégeket köszönthetett Korbely István és az orosz Alexandre N. Osipov személyében
Fotó: Benedek Bálint

Az ünnepélyes megnyitón Kisrécse polgármestere, Tóth Lucia köszöntötte az érdeklődőket. Mint elmondta: várták már a május végét, hogy újra találkozzanak, hogy együtt legyenek végre.

- Megtelik a falu élettel, emberekkel, alkotásokkal, a művészet minden ága képviselteti magát - tette hozzá. - Kendlimajor most két hétig számunkra és remélem az alkotók számára is a művészvilág közepe lesz.

A már évek óta visszajáró, Frankfurtban élő orosz festőművész, Alexandre N. Osipov otthonra lelt a dél-zalai dombok ölelésében, ahol pozitív energiák veszik körül, s jó atmoszférában dolgozhatnak az alkotók. Az is motiválja, hogy professzionális művészekkel alkothat és tapasztalatot cserélhet, szerinte ez is az egyik varázsa Kendlimajornak.

- Az akril technikával készült képeimen a fantasztikus realizmus jelenik meg - így a festő. - Létező embereket és tárgyakat keverek össze a fantáziámmal, s talán ezeken keresztül elhagyom a bolygót és kilépek a világűrbe.

A tegnapi megnyitón a hagyományokhoz hűen fellépett a Tiborcz Jazz Trió, valamint Nagykanizsa Város Vegyeskara is szórakoztatta a közönséget. Az ingyenesen látogatható művésztelepen június 3-án, pénteken 17 órakor tartják a könyv bemutatóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!