Kultúra

2017.01.23. 08:14

A Padlás Letenyén a kultúra napján

Letenyén vasárnap késő délután a művelődési ház nagytermében rendezték meg a Magyar Kultúra napi ünnepséget.

Mirkó Imre

Elsőként az intézmény igazgatója, Dömők József köszöntötte a nézőkkel zsúfolásig teli nagyterem közönségét, majd Farkas Szilárd, a város polgármestere mondta el az ünnepet köszöntő szavait. Mint elhangzott, Kölcsey a Himnusz költője ezen a napon fejezte be a nemzet imájának megírását.

Farkas Szilárd letenyei polgármester ünnepi köszöntőjét mondja

A Himnusz azok imájává is vált, akik kortársként talán kritikával illették őt, mégis képesek voltak meglátni benne a közöst, azt, ami mindannyiunké - mondta többek között a városvezető.

Az ünnepség másik szónoka dr. Göncz László a szlovéniai magyar közösség parlamenti képviselője volt, aki hangsúlyozta mint Magyarországon, mint pedig Szlovéniában régi hagyomány a magyar illetve a szlovén kultúra napja.

Dr. Göncz László volt az ünnepség szónoka

Ez még inkább kifejezi a nemzet kötődését anyanyelvre, művészetre, kulturális értékei és hagyományai iránt  - fogalmazott a képviselő.

Részlet a Padlás című előadásból

Kiemelte, a mintegy két évtizede Letenyéről Lendvára járó letenyei Cselényi József Attila és felesége Cselényiné Erős Enikő a magyar kultúra napi ünnepségen szombaton kulturális díjat, elismerést vehettek át a szlovén város ünnepségén.

A szónokok után a Presser Gábor és Sztevanovity Dusán A padlás című musicaljét adta elő a lendvai Egy & Más Vándorszínház.

Az előadásra a jegyek már egy héttel ezelőtt elővételben elkeltek, ezért a Padlást a színház február 18-án újra Letenyén újra bemutatja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!