Kultúra

2017.02.03. 17:07

A reformáció ünnepe - A Kanizsai Esték sorozat jövő pénteken indul

Nagykanizsa - A reformáció 500 éves évfordulójára emlékeznek különféle előadásokkal a 18. Kanizsai Esték ingyenes programsorozatának keretében.

Benedek Bálint

A programot a Nagykanizsai Református Egyházközség valamint a Nagykanizsai Református Gyülekezetért Alapítvány szervezi.

- A reformáció évfordulóját többféle megközelítésből alaposan körüljárjuk - fogalmazott Hella Ferenc református lelkész. - A hagyományainkhoz hűen szeretnék mindenkit megszólítani. A program ugyanis kilép a templomi keretek közül, de hidat képez a társadalmi életünk, a világ aktuális kérdései valamint a gyülekezet között.

 

A március végéig tartó ingyenes előadásokat péntekenként 18 órától tartják a gyülekezeti teremben.

- Ez alól az első találkozás kivételet képez, hiszen február 10-én pénteken 18 órakor a templomban gyűlünk össze - folytatta a lelkész. - A nyitórendezvényen Steinbach József a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke a reformációról és Isten igéjéről beszél. Ezután Kálvin János élete és munkássága címmel nyílik kiállítás.

Hella Ferenc hozzátette: a március 25-én egyházmegyei presbiteri konferencia zárja, melyen több előadást is meghallgatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!