Kultúra

2017.05.25. 17:35

Utoljára játsszák A dzsungel könyvét

ZALAEGERSZEG Hétfőn utoljára játsszák az évad egyik legsikeresebb darabját, A dzsungel könyve című musicalt. A Hevesi Sándor Színház színpadán meglepetések várhatók.

Arany Horváth Zsuzsa

A népszerű zenés játékot tavaly októberben mutatták be Bal József rendezésében, Ladányi Andrea koreográfiájával. Békés Pál forgatókönyve Geszti Péter verseivel és Dés László zenéjével hódítja meg generációk sorát. Így volt ez 20 évvel ezelőtt Egerszegen, amikor először tűzték műsorra. Akkor Hertelendy Attila alakította Mauglit, a művész az ez évi szereposztásban Csíl figuráját kapta. Maugli azonban családban maradt, ugyanis a hármas szereposztásban az egyik kisgyermek Maugli a színművész fia, Mór volt.

Csíl: Hertelendy Attila, aki 20 éve Maugli volt...

Kis Maugli (Hertelendy Mór), Akela (Farkas Ignác)

- Meglepő tudatossággal készült a kisfiam a szerepre, bennünket is meglepett, mennyire komolyan vette a feladatot - mondta az édesapa. Hozzátette: a 76 előadást megért régi és az 54-nél tartó új darab másik szülő-gyerek szerepkapcsolatot is fel tud mutatni: Jurina Beáta is hasonlóképp adta át szerepét a lányának. A hétfői darabtemetésen meglepetésekre számíthat a közönség, a színészek egymásnak is készülnek zavarba ejtő tréfákkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!