Kultúra

2016.10.23. 17:20

A város értékeiről a fotóobjektív által

Lendva- Fotókiállítással kezdődött a határon túli magyar város jubileumi, huszadik ünnepségsorozata.

Gyuricza Ferenc

A városi színház- és hangversenyteremben, valamint a lendva-hegyi Vinárium kilátótoronyban a helyi Fotó- és Video Klub tagjainak a munkáiból látható gyűjtemény. A két részből álló tárlaton 11 alkotó mutatkozik be, többségében a város és környéke természeti és épített értékeit, érdekességeit, valamint közéletét is bemutató képekkel.

A tárlaton a lendvai klub legfiatalabb tagjának, a 15 esztendős Skrilec Péternek (képünkön) a fotói is láthatók  Fotó: Gyuricza Ferenc

- Lendva az otthonunk, és az otthon az a hely, ahol emlékeink vannak. Benne lelhető fel a fiatalságunk, és ezáltal az a részünk is, amely sosem öregszik meg - foglalta össze megnyitó beszédében a klub elnöke, Szobocsán László, aki kérdésünkre azt is elmondta: nyolc éve dolgoznak együtt, jelenleg 16 tagjuk van, köztük több középiskolás korú fiatal. Szoros kapcsolatot alakítottak ki a nagykanizsai és a csáktornyai testvéregyesülettel, több közös tárlatuk is volt már. A mostani kiállítás év végéig látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!