Kultúra

2017.04.24. 18:20

Állatokról szóló mesékkel készültek

Lenti - Mintegy 20 általános iskolás diák vett részt a városi könyvtár által szervezett Hetedhét Ország Mesemondó Versenyen.

Korosa Titanilla

Közel két évtizede szervezi meg az intézmény évről évre a mesemondó versenyt, melyre a helyi és környékbeli általános iskolák második, harmadik és negyedik évfolyamos diákjait várják. Idén a gyerekeknek állatokról szóló magyar népmesékkel kellett készülniük. A zsűri hallhatta többek között a Kacor király és A kiskakas gyémánt félkrajcárja című meséket, illetve több más ismert, állatokról szóló történetet is.

A zsűri az előadók kiállását, a szép beszédet és az alkalomhoz illő viseletet is figyelembe vette az értékeléskor.

A versenyen Horvat Jan kezdte a mesemondást, balról a zsűri két tagja, Gazdagné Hancz Erika és Baksa Melinda
Fotó: Korosa Titanilla

Az első helyet Hidas Luca szerezte meg a Tófeji "Kincskereső" Általános Iskola gutorföldi tagintézményéből, második lett Rácz Bíborka, a lenti Arany János, illetve Lebar Gor Alisa, az 1. számú Lendvai Kétnyelvű Általános Iskolából, harmadik pedig Radóczi Zóra Liza Lentiből, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolából. Különdíjat kapott Kis Kira a gutorföldi tagintézményből, Hácskó Bendegúz az Arany-iskolából és Horvat Jan Lendváról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!