Kultúra

2016.12.05. 19:15

Angol nyelv és a sátán kutyája - A bécsi angol színház az Ausztriában tartózkodó művészekből áll

Zalaegerszeg - A Vienna English Theatre (Bécs Angol Színház) társulata immár harmadszor járt Zalaegerszegen, de ez alkalommal egy fokkal nehezebb nyelvezetű darabot mutatott be az eddigieknél.

Civil Tudósítónktól

A Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium diákjai ezúttal is részt vehettek a Hevesi Sándor Színházban zajló programon, amely a művészeti élmény mellett természetesen a nyelvgyakorlást is szolgálta. Ez alkalommal azonban a szokásosnál alaposabb nyelvismeretet követelt a darab.

A színházi előadás iránt ezúttal is nagyon nagy érdeklődés mutatkozott, telt ház előtt játszottak a fellépők.

Pillanatkép az angol nyelvű színházi előadásból
Fotó: Vienna English Theatre

Az ifjú közönség Sir Arthur Connan Doyle A sátán kutyája című novellájának átiratát láthatta (The Hound of the Baskervilles az eredeti címe), amely a dél-angliai dartmoori lápvidéken játszódik.

A színészek - mint mindig - most is anyanyelvi fiatal színészek voltak. Játékuk humoros, kreatív és ötletes volt. A női szereplőket is férfiak játszották, ami szintén a komikus hatást erősítette.

A színdarab előadására a magasabb nyelvi szint miatt csak gimnazisták mentek. A következő vendégjátékra jövő tavasszal kerül sor, amikor a Robin Hood modernizált verzióját tekinthetik meg a felsősök és a gimnazisták.

Baka Gabriella


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!