Arany minősítést kapott a versmondó Zsohár Veronika

2017. március 20., 20:10 szerző: Szalay Csaba fotós: Szalay Csaba
komment
Nagykőrösön rendezték meg a közelmúltban a tizenharmadik Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyt.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Pest megyei kisváros Arany Jánosról elnevezett művelődési központjában lezajlott viadalon 215 versmondó vett részt - köztük a zalaszentgróti Zsohár Veronika. A helyi Garabonciás Színtársulat versmondója - aki egyébként a szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium kilencedik osztályos tanulója - a kötelezően választandó Szondi két apródja című ballada mellett két másik Arany balladát mondott el a verseny keretében.

Varga István drámatanár és Zsohár Veronika az eredményhirdetés után
Fotó: Szalay Csaba

Az elődöntők után tizennégyen jutottak a fináléba, ahol a neves színművészekből, előadóművészekből, drámatanárokból álló kilenctagú zsűri egyhangú pontozása alapján Zsohár Veronika kapta az arany minősítést, az első helyezettnek járó oklevelet és a 100 ezer forintos pénzjutalmat. Az ifjú zalai hölgyet felkészítő drámatanárt, Varga István, a szentgróti színtársulat vezetőjét pedig külön elismerésben részesítették a nagykőrösi verseny szervezői.

Szalay Csaba

2017. március 20., 20:10 szerző: Szalay Csaba fotós: Szalay Csaba

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...