Kultúra

2016.10.26. 11:15

Az aradi vértanúk nyomdokában jártak az iskolások

Nagykanizsa – Erdélybe látogattak nemrég a Kiskanizsai Általános Iskola 7. osztályosai és a kísérő pedagógusok. Molnár István igazgató elmondta: ez volt a 4., állami szerepvállalással megvalósult útjuk, s immár minden határon túli, magyarlakta területen jártak, a Kárpátaljától Muraközig.

Horváth B. Attila

Nagyon aktuálisra sikeredett ez a kirándulásunk, az aradi 13 vértanú ünnepén éppen Aradon voltunk, ahol koszorúztunk is – bocsátotta előre. – Ezen kívül jártunk Nagyszentmiklóson, Bartók Béla szülővárosában,  a temesvári csata emlékművénél, valamint elmentünk Végvárra, amely valóban a nyugat-bánsági magyarság egyik utolsó végvára, itt, illetve Temesváron és Kisiratoson találkoztunk a helyi magyar iskola diákjaival is. Utóbbiakkal közös műsorban emlékeztünk meg az 1848/49-es szabadságharc hőseiről. Itt és Végváron is felmerült a testvériskolai kapcsolat lehetősége. Az előbbi településen átadtuk a gyerekek körében gyűjtött adományokat a Böjte Csaba nevével fémjelzett gyermekotthon számára.

Fotó: Kiskanizsai Általános Iskola

 

Az igazgató kérdésünkre elmondta: jövőre Felvidékre, vagy Erdély eddig még meg nem járt részére szeretnék elvinni az akkori hetedikeseket.

 

Fotó: Kiskanizsai Általános Iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!