Kultúra

2017.02.21. 12:51

Az asszonyok közé tévedt férfiembert gatyára vetkőztették és megtáncoltatták

Zalaegerszeg - Álarcosbállal vágott bele fennállásának 36. évébe a Nefelejcs Nyugdíjasklub.

Fincza Zsuzsa

Bár morc volt a tél, nem váltak el haraggal, hétfőn este fehér asztal mellett ülve közel százan vettek tőle víg búcsút.

Nefelejcsék a szokásukhoz híven nem elégedtek meg egy egyszerű maskarás seregszemlével, félórás műsorukkal alaposan megdolgoztatták a publikum nevetőizmait. Hja, úgy könnyű, hogy Aranypáva-díjas énekkaruknak külön farsangi népdalcsokra van, s amatőr teátristáik minden mókára kaphatók. Főleg, hogy még a „főnököt”, Flaisz Gergőt, a Keresztury VMK igazgatóját is beöltöztették és rávették a szereplésre.

Fotó: Fincza Zsuzsa

Állandó versmondójuk, Tolvaj Imréné erre az alkalomra is talált odaillő költeményt, Péterfi János, Pukánszky Ferencné, Bangó Józsefné, Harmath Ferencné, Beleznai Józsefné és Magasi Gyuláné pedig több jelenetben is pellengérre állította a házastársak bohózatba illő hétköznapjait. Az énekkar a régi falusi népszokásnak, az „asszonyfarsangnak” is emléket állított - a különvonultan mulatozó asszonyok közé tévedt férfiembert gatyára vetkőztették és jól megtáncoltatták.

Fotó: Fincza Zsuzsa

- Így jár minden férfi, aki meg meri zavarni a nők mulatságát! - figyelmeztette a jelenlévőket is Bangó Józsefné, a Nefelejcsklub vezetője, a vigadó asszonycsapat szószólója.

Persze azért a jelmezes felvonulás sem maradt el, s ebből alaposan kivették a részüket a botfai Őszirózsa Nyugdíjasklub tagjai is, akiket a tollfosztói meghívást viszonozni invitáltak a farsangi buliba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!