Az utolsó éjszaka joga mindenkié - múzeumok éjszakája Egerszegen

2017. június 14., 16:17 szerző: Magyar Hajnalka
komment
ZALAEGERSZEG - Közeleg június 24, s vele a múzeumok éjszakája. A zalaegerszegi Göcseji Múzeum szerdán tartott sajtótájékoztatót a programokról.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Kaján Imre igazgatója elmondta, hamarosan felújítás indul az intézményben, így jelen formájában az idei az utolsó múzeumok éjszakája, továbbá eltűnik a most még látogatható megyetörténeti tárlat is. Az utolsó éjszaka joga viszont mindenkié - buzdított látogatásra.

A Göcseji Múzeum akciójához idén is sokan csatlakoztak. Június 24-én 17 órától a Deák-könyvtár sajtótörténeti kiállítása és előadása hangol az estre, majd 18 órától a múzeumban őstörténeti előadás, régészeti játszóház, Árpád-kori életmódbemutató, Farkas Ferenc szobrászművész előadása, valamint sokféle zene várja a betérőket. A Göcseji Falumúzeum két vacsoraszínházi előadással rukkol ki, a Ripacsok színjátszókör Piroskák és Farkasokk című produkciója mellé a környezethez illő egytálételt is felszolgálnak.

A Zalaegerszegi Törvényszék új elemként 19 órától perszimulációt rendez, melynek keretében a Ganz-iskola diákjai mutatnak be egy valós alapú bírósági tárgyalást.  A Zrínyi-Újváron előkerült itatóvályút is láthatja a publikum, ami a Zalavíz telepén került medencébe, konzerválásra várva. A Rabomobil három alkalommal is elfuvarozza az érdeklődőket. Látogatható lesz továbbá a nemrég nyílt ÁVH börtönmúzeum, a MOGIM pedig kincskeresésre és fejlámpás éjszakai barangolásra invitál.

Magyar Hajnalka

2017. június 14., 16:17 szerző: Magyar Hajnalka

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...