Kultúra

2017.06.22. 12:50

Klassz a parton: komolyzene a Balatonnál

Több balatoni település között Keszthelyen és ingyenes komolyzenei koncertekre várják a közönséget nyáron a Klassz a parton fesztiválon.

Keszey Ágnes

Klassz a parton - azaz jó a tónál, ahol klasszikus zene is várja a vendégeket, élénkítve a nyári kulturális kínálatot. Érdi Szabó Márta, a fesztivált szervező Cimbora alapítvány elnöke csütörtökön tartott sajtótájékoztatót a Helikon kastélymúzeumban Pálinkás Róbert kastélyigazgató, Bóka István balatonfüredi, Keszey János balatonalmádi, Ruzsics Ferenc keszthelyi polgármester és dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár részvételével. A három éves fesztivált kezdetek óta támogatja a Miniszterelnökség: 2015-ben 22,5, 2016-ban 30, idén  50 millió forinttal.

Érdi Tamás a fesztivál házigazdája

- A Balaton-parton lehetőség nyílik minden korosztálynak  ingyenesen ellátogatni a programokra és minőségi, magas szintű kulturális élményben részesülni. Nem csak az idősebb, befutott művészek, hanem a fiatal tehetségek is bemutatkozási lehetőséget kapnak- mondta a helyettes államtitkár. Hozzátette: a Klassz a parton idén csatlakozott a Magyar Fesztivál Szövetséghez, s összművészeti fesztivállá vált. Idén tíz helyszínen közel 40 program: koncertek, gyermekprogramok várják a vendégeket.

dr. Latorcai Csaba a fesztivál jelentőségéről szólt

Keszthelyen a Zenepavilonnál lép fel július 17-én az Ewald Rézfúvós Együttes, fesztivál házigazdája Érdi Tamás zongoraművész a Fő téri templomban koncertezik a Keller Quartettel július 20-án,  augusztus 2-án Görög Enikő és Görög Noémi ad zongorakoncertet. Gyenesdiáson a Diási játékstrandra a gyerekeket várják augusztus 4-én a Cimbora együttes, majd  Lukácsházi Győző és a Görög Sisters programjára, melynek célja, hogy a legkisebbekhez is közel kerüljön a komolyzene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!