Kultúra

2016.05.02. 18:40

Bencze Irénnek Budapesten nyílik kiállítása

Zalaegerszeg – Horváthné Bencze Irén üvegfestőnek május 4-én nyílik kiállítása Budapesten, a Hegyvidéki Kulturális Szalonban.

Győrffy István

Mint ismert, az idén áprilisban Gellénházán is volt már egy kiállítása abból az alkalomból, hogy a költészetnapján jelent meg közös könyvük a gellénházi Szabó Balázs költővel. A kötet illusztrációit Irén festményeiből válogatták.

Bencze Irént arról kérdeztük, hogy miként jutottak el festményei a fővárosba?

Horváthné Bencze Irén: „Hívtak, hogy szeretettel várnak!"

- A Kulturális Szalon egyik munkatársa látott néhány festményemet, majd megtalálta a honlapomat. Ez után hívtak meg,  s tavaly ősszel bemutatkozásként volt már itt egy közös kiállításon két képem. Már ekkor szóba került egy önálló tárlat lehetősége is. Boldog voltam, amikor újból hívtak, hogy szeretettel várnak. S mintha a sors rendezte volna, éppen a 60. születésnapomon lesz a kiállítás megnyitó – válaszolta a művész.

A kiállítás címe, Vallomások. Olyan képeket láthat a közönség, amelyek valamilyen módon az alkotóról szólnak, hozzá kötődnek, a kollekció  40 képből állt össze. A tárlatot  Sztarenki Pál a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészeti vezetője nyitja meg, s Jurina Beáta a színház tagja színesíti fellépésével az ünnepséget.

Mit  hoz még az év Bencze Irénnek? Ezt pontosan nem tudni még, annyit azonban elárult, hogy októberben, az Állatok világnapja körül szeretne egy kiállítást, „Egy vérből valók vagyunk" címmel. Ezen az állatok világának szépségét, életük egy-egy pillanatát szeretné megmutatni.  A távlatokat tekintve  két gondolat is foglalkoztatja, egy képsorozatot tervez az állatok és emberek szeméről, mert ezek a szemek oly' sokat mondóak.  A másik, könnyedebb téma, "Ballagó idő címmel" óralapok festésébe is belefogott.

A budapesti kiállítás május 4-től, 27-ig lesz megtekinthető a Hegyvidéki Kulturális Szalonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!